Karakeçili Mh. Fuar Cd. No: 2 Çorum Ticaret ve Sanayi Odası / ÇORUM

Hakkımızda

“Bölgede Sosyal, Kültürel, Ekonomik, Sağlık, Teknik, Bilgisel ve Eğitim, Öğretim faaliyetlerinde bulunarak bölgesel kalkınmayı hızlandırmak, tüm bu konularda tesisler yapmak, faaliyet halinde olanların ihtiyaç ve onarımlarını sağlamak, bütünleşmeyi temin ve bu konularda temel çalışmalar yapmak” Amacıyla 10 Nisan 1986 yılında Fikret Koçak (Çorum Valisi), Necdet Diken (Belediye Başkanı), Turhan Kılıçcıoğlu, Vahit Benderli, Erdal Eralp, İlhan Bayrak, Ali Emiroğlu, Ümit Uzel, Erdem Gökeşme, Kenan Bezgin, Kadir Dalyan, Attila Yeşil, İsmail Alapala, Ahmet Turgut Cerit ve Ömer Ertuğrul Soyacak’ın yer aldığı 15 kişilik yönetim kurulu tarafından Çorum Kültür, Sosyal ve Sağlık Vakfı adı ile kurulan vakıf 1989 yılında Çorum Vakfı adını almıştır.

21.04.2015 Tarihinde Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün onayı ile Vakfın senedinde yapılan bazı değişikliklerle birlikte ismi ÇORUM HİTİT VAKFI olarak değişmiştir. ÇORUM HİTİT VAKFI 2015 Tarihinde Vakfa ait olan binasındaki yeni adresine taşınmış olup buradan bölge halkına hizmet etmektedir. Her yıl maddi desteğe ihtiyaç duyan Üniversite öğrencilerine imkânları ölçüsünde eğitim-öğretim dönemi içerisinde yardım yapmaktadır.

Çorum Hitit Vakfı 5737 Sayılı yasa ile belirtilen teftiş makamının denetimine tabi olan, özerk ve tüzel kişiliği olan bir kurum olarak hizmet vermektedir.

Bağış Hesap Numarası
Halk Bankası – Çorum Şubesi